Modelspoor
Door mijn belangstelling voor digitale techniek en embedded technologie, ben ik geinteresseerd geraakt in Digitaal Modelspoor. Hier het een en ander over mijn reis in deze wondere wereld.

Het schaduw station van mijn eerste baan

Mijn eerste schreden op het pad!

Ik ben begonnen met de bouw van een groot schaduw station op mijn zolderkamer.

Image
Image

Uiteindelijk werd het dit, maar ik kwam er al snel achter dat dit niet makkelijk werken is! Vooral onder de baan aan het eind waar de spiraal naar boven liep, moest ik op handen en voeten kruipen als er iets mis ging. Deze baan dus helemaal afgebroken uiteindelijk.

De voorzolder

Ik heb uiteindelijk twee doorgangen in de wand gemaakt, en op de voorzolder een schaduw station gebouwd. Hier overheen kappen laten maken van plexiglas ter bescherming van vuil en stof enz.

Image
Image

Zolderkamer zijde:

En dit is het dan zo als het er nu bij staat anno 2023, Nog lang niet klaar, maar ik kan rijden! Mijn interesse zit in de aansturing en niet in de huisjes en boompjes ;-)

Onder de baan

Mijn eerste schreden op het pad!

Te zien een bezetmelder moduul van digikeijs de DR4088 En een Mardec, maar daarover later meer. Dan gebruik ik overal Wago 221 lasklemmen met montagehouder. Werkt erg prettig en is geschikt voor zowel massieve als gevlochten kernen. Overal onder de baan heb ik 5V en 12V aansluitingen.

Image
Image

De spannings voorziening

Als voeding voor alle Arduino's en servo's enz. heb ik een 12V en 5V voeding van Meanwell. Dit zijn kwalitatief goede voedingen. 

PC Bureau

En daar is dan mijn werkplek te zien, met daarop mijn PC en Testopstelling voor de stappenmotor sturing voor de draaischijf, die door een Arduino gestuurd zal worden.Ook daarover later meer.

Image
Image

Goed gereedschap is het halve werk!

Een kijkje op de rest van de zolderkamer. Ik heb ondermeer een draai en freesbank. Ik houd gewoon van fijn ngereedschap ;-)